Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vastaus oikeusministeri Anna-Maija Henrikssonille ja avustajalleen Mailin Brannkarrille

Hyvä Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson
hyvä Mailin Brannkarr (Kiitos ystävällisestä vastauksestanne oikeusministerin puolesta.)

Ymmärrän, että ette ole asiassa toimivaltainen. Viitaten kirjeessänne mainittuun oikeusasiamiehelle kuuluvaan toimintaan, se ei tule tässä tapauksessa kysymykseen, koska kyseessä on myös oikeusasiamiehen aiheeton tutkimatta jättäminen. Alempana olevissa linkeissä taustatietoa asiasta.

Lain mukaan perustuslakivaliokunta on ilmeisesti kansanedustajien kanssa ainoita elimiä, jotka valvovat oikeusasiamiehen toimintaa?
Oikeusasiamies ei ole tehnyt, perusteettoman ja virheellisen tuomion ja tuomarin laittoman menettelyn korjaamiseksi mitään joten kenties valituksella perustuslakivaliokuntaan saataisiin asia jälleen liikkeelle.

Laki nimittäin sanoo:

115 § Ministerivastuuasian vireillepano
Valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinta eduskunnan perustuslakivaliokunnassa voidaan panna vireille:
1) oikeuskanslerin tai oikeusasiamiehen perustuslakivaliokunnalle tekemällä ilmoituksella;
2) vähintään kymmenen kansanedustajan allekirjoittamalla muistutuksella; sekä
3) eduskunnan muun valiokunnan perustuslakivaliokunnalle esittämällä tutkintapyynnöllä.
Perustuslakivaliokunta voi myös omasta aloitteestaan ryhtyä tutkimaan valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuutta.

117 § Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen oikeudellinen vastuu
Oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen virkatointen lainmukaisuuden tutkimisesta, syytteen nostamisesta heitä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa sekä tällaisen syytteen käsittelystä on voimassa, mitä 114 ja 115 §:ssä valtioneuvoston jäsenestä säädetään.

Mikäli oikeusministeriötä kiinnostaa Suomessa toteutuva oikeuskäytäntö sen nurjimmalta puoleltaan, tämä seuraava linkki vie aikanaan oikeusasiamiehelle osoitettuun, hyvin perusteltuun valitukseen:

http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/oikeusasiamies.html
ja edellisen valituksen liite jossa on luettelo tuomiovirheistä ja EIS artiklojen loukkauksista:
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/EUnihmisoikeustuomiokunta.html
Oikeusministeriön päätös asiasta tehdyssä korvausvaateessa:
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/oikeusministerio.html

Tuomion / tuomarin virheistä ja lakiin perustumattomuudesta on näyttöineen pitkä lista, joihin oikeusasiamies ei ole katsonut aihetta puuttua.
Tuomio on sisältänyt jopa asiakirjan tekstin manipuloinnin (http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/EUnihmisoikeustuomiokunta.html#tekstimuutos) tuomion perusteeksi. Jos tuollainen tuomarin menettely ei aiheuta toimia Suomen oikeuslaitosta valvovissa elimissä, ei voi enää katsoa elävänsä oikeusvaltiossa.
Suomessa vaikuttaa nyt toveripiirin ja kollegoiden muokkaama laki eikä se mikä on kirjoihin kirjattu. Jopa perustuslain yli kävellään mennen tullen. On tärkeää, että oikeusministeriö on tietoinen tästä ja vastaavista tuomioista ja tuomioiden jälkeisistä "tutkimatta jättämisistä".

Lukekaa myös muutama tuomareiden ja juristien anteeksiantamaton lausahdus tähän asiaan liittyen linkestä (näistä osa on ollut valan alaisena todistusaineistona oikeudessa. Henkilönimet saatte pyytämällä):
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/HovioikeudenUhkauksia.html
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/HovinLaamanninPuhelu.html
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/HOnPresidentinpuhelu.html

Hannu Kuukkanen

P.S. julkaisen vastauksenne (alla oleva liitekirje), sekä tämän kirjeen, kuten aikaisemmat kirjeeni asiaa koskien blogissani, jolla on yli 1700 lukijaa, jotka mielenkiinnolla seuraavat tapauksen kehittymistä ja eri oikeusinstanssien toimintaa ja vastuunkantoa Suomessa. Tapauksen ympärillä tehty tiedotus kattaa kokonaisuudessaan tällä hetkellä yli 4000 lukijaa / lukukertaa. Aihe kiinnostaa ilmeisesti hovioikeuden saaman muunkin julkisuuden vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Lukijasaldojen tarkistus 11.12.2013
    Tällä palstalla on 2 372 lukijaa - syyskuun 18 päivän jälkeen n. 600 uutta asiasta kiinnostunutta lukijaa
    Yhteensä Lehikoisen verkkoaineistoissa on vieraillut tämän vuoden keväästä, noin 23 500 lukijaa. Sillähän pääsisi eduskuntaan ääniksi muutettuna.
    On erinomaista, että kansalaiset ovat kiinnostuneet Suomen oikeuslaitoksen laittomasta toiminnasta ja sen valvonnan olemattomuudesta. Kenties se joskus muuttuu muutospaineeksi?

    VastaaPoista