Sivut

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Suomeen mediatuomareita?



Hesarissa kirjoitettiin mediatuomareista
HS 18.3.2017 Kotimaa, Tuomioistuimet

Lasse Kerkelä kertoi ilouutisen. Tuomioistuinten viestintää pohtinut työryhmä on ehdottanut Suomen oikeuslaitoksen työntekijöiden joukosta valittavaksi ”mediatuomareita”. Heidän tehtävänsä olisi keskustella (median kanssa) oikeuden päätöksistä ja oikeusjärjestelmästä. He myös, tekstin mukaan, oikoisivat virheellisiä tietoja ja käsityksiä ja osallistuisivat sosiaalisen median keskusteluihin. 

Loistavaa. Vihdoinkin saisimme tietää, miten oikeusmurhiin johtaneet päätökset on pystytty ”lain nimissä” tekemään ja onko oikeuslaitos pysähtynyt koskaan miettimään, kuinka laittomasta päätöksestä saattaa tulla ns. ennakkotapaus johon seuraava juristi tai tuomari voi sitten tarvitessaan oikeudessa vedota (ja saadaan aikaan seuraava laiton oikeudenpäätös).

Koska nämä ”mediatuomarit” eivät pysty muuttamaan tai puuttumaan oikeuden päätöksiin, ei heistä vääryyttä kärsineille ole suunnatonta hyötyä, muuten kuin terapeuttisesti ja näennäispaikkaamaan oikeuslaitoksen kolhiintunutta mainetta.
Hyvää asiassa on, että tähän mennessä oikeuslaitos ei ole kommentoinnut mitenkään esim. verkkokeskusteluja oikeuslaitoksen väärinkäytöksistä ja tuomiovirheistä.
Mielelläni osallistuisin heidän kanssaan mittasille yhdestä oikeudenpäätöksestä ainakin.

Toistaiseksi siis heitä ei ole, joten jäämme odottelemaan, josko heitä rohkeati ilmestyy keskustelupalstoille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti