Sivut

sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Onko oikeuslaitos todella riippumaton?

Sanotaan, että Suomen oikeuslaitos on riippumaton. Näihän ei ole, koska oikeuslaitoksen sisällä vallitsee vankka "kollegiaalinen korruptio" (tuomari ei tuomitse tuomaria, vaikka tuomarin kirjoittama tuomio olisi kuinka lainvastainen tahansa.) Lisäksi "oikeusvalvonta"-viranomaiset on nimitetty poliittisin perustein. Tarja Halonen sanoi ääneen (YLEn itseasiasta kuultuna 2021), että juristien kesken vallitsee "aika kollegiaalinen kaverisuhde". Tämä tunnustus Halosen oikeusministerin ajoilta ei jätä arvailulle sijaa.

Kollegiaalinen kaverisuhde ja poliittinen vaikutus näkyy myös todella selvästi oikeusvalvonnan päätöksissä.
Oikeusvalvonta ei puolusta kansalaisia, kuten olettaa sopisi, vaan virkamieskuntaa. Tämä mahdollistaa virkamiehille vapaat kädet väärinkäyttää lainkirjainta omaksi hyväkseen tai puolueensa hyväksi.
Kannattaa käydä tutustumassa tapaus Lehikoisen aineistoon: https://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/

Oikeusvalvonnan tilasta yksi ikävä esimerkki löytyy seuraavasta linkistä: https://www.facebook.com/groups/1513029618819424/search/?q=sakslin

Hallinto-oikeudet eivät myöskään puolusta kansalaisia julkisen tahon vääryyksiä vastaan, vaan valkopesee julkisen tahon virheelliset päätökset. Näin tapahtuu mm. Helsingin kaupunkisuunnittelun päätösten kohdalla. Ainoastaan "liian kirkkaasti" lainvastainen päätös puretaan.
Hallinto-oikeudet on zaarin aikainen järjestelmä, jonka silloinen tarkoitus oli puolustaa Suomen virkamieskuntaa zaarin valtaa vastaan. Nyt olisi aika jo muuttaa toimintatapoja kansalaisten kannalta oikeudenmukaisempaan suuntaan.

 

2 kommenttia:

  1. Aika olisi, mutta vallitsevaa käytäntöä ei voi kuulemma muuttaa. Eduskunnan ne lait pitää säätää ja muuttaa. Vaiko puoluejohto ne määrää? Puoluekuri!

    VastaaPoista
  2. Tämä kommentti on jäänyt huomiotta. Tuossa lopussa näkyvät ne todelliset jarruttajat. Eduskunta ja siihen osallistuvat puolueet. Poliitikoilla on yhdellä jos toisella oma lehmä silloin tällöin ojassa ja pitää säilyttää tämä "tuomarin harkintavalta" (ja omat tuomarit). Kaveria ei jätetä, vaikka kaveri töppäilee. Tässä nousee pinnalle kysymys: "elämmekö Suomessa todellakin demokraattisessa valtiossa, vaiko harvainvallassa?" Ikävä puoli demokratiassa on, että Suomessa on sen verran pöljä kansa, että se äänestää hallituksesta toiseen, toinen toistaan surkeampia edustajia hillotolpalle, ehdokkaan poliittisesta historiasta välittämättä. Riittää, että katteettomat vaalilupaukset näytävät hyviltä.

    VastaaPoista