Sivut

torstai 15. toukokuuta 2014

YLE teki sen mitä riippumattoman median tuleekin.


Suomen oikeuslaitoksen epämääräisiin ja puolueellisiin tuomioihin tuotiin valoa asianajajia haastattelemalla. Hyvä näin.
Yksikään asianajaja ei suostu nimellään asiasta keskustelemaan julkisesti, koska he joutuisivat välittömästi tuomareiden mustalle listalle, eli ura olisi mennyttä. Kuulostaako tämäkään oikeusvaltiossa hyväksyttävältä sananvapaudelta?
Nyt pitäisi vain saaada purettua kaikki nuo virheelliset ja perusteettomat tuomiot. Sitä tuskin tulemme näkemään ilman kovaa taistelua. Tuomio tuomiolta. Uusintakäsittelyille pitäisi vain löytyä puolueettomat tuomarit, joka tehtävä vaikuttaa miltei mahdottomalta, koska kollegiaalinen suojelu tahtoo estää oikeuden toteutumisen Suomessa.

Päivi Happosen toimittama uutinen löytyy täältä:
http://yle.fi/uutiset/lakimiehet_ylen_kyselyssa_tuomareiden_puutteellinen_ammattitaito_tuonut_tuomioita_jopa_syyttomille__juristit_silti_tyytyvaisia_valtaosaan_tuomioista/7234166

Huomattava imiö on myös se, että Suomen johtava "riippumaton" päivälehti HS heräsi aiheen tiimoille vasta 7.6.2014 kun Päivi Happonen julkisti kyselyn jo 15.5. Oliko kysymyksessä pelko itsenäisyyspäivän mitallien menettämisestä, jos YLEn kysely olisi uutisoitu sellaisenaan? Media ottaa kantaa myös tietoa jakamatta. Ilmeisesti Helsingin sanomien mielestä kansan ei ole hyvä tietää kaikkea oikeuslaitoksestaan ja sen kyseenalaisista menettelytavoista.

Asianajajat: Myös tuomareita pitää
saada arvioida
7.6.2014 9:50
Helsingin Sanomat

http://www.hs.fi/kotimaa/a1402104302826

Lyhyt suora lainaus HS:n kirjoituksesta:

Asianajajat toivovat sellaisen järjestelmän perustamista, joka mahdollistaa palautteen annon tuomioistuinten työskentelystä.
...
"Palautteessa keskityttäisiin tuomioiden laatuun ja tuomareiden taitoon johtaa oikeusprosesseja. Aito palaute ei tietenkään tarkoita itselle epämieluisan ratkaisun haukkumista", sanoo Asianajajaliiton puheenjohtaja Risto Sipilä.
...
Tuomareiden ammattitaito ja palautteen antaminen nousivat esille Ylen uutisten kyselyssä toukokuussa. Vastanneista asianajajista 57 prosenttia oli sitä mieltä, että palautteen antoon pitäisi kehittää nykyistä parempia mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti