Sivut

tiistai 28. toukokuuta 2019

17 vuotta korruptiolain jarruttelua ja korruptio voi hyvin


Suomi on hyväksynyt vuonna 2002 lahjontaa koskevan Euroopan neuvoston rikosoikeudellisen yleissopimuksen MUTTA… kahdella varauksella, joista toinen oli vaikutusvallan väärinkäytön kriminalisoiminen. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Suomi ei ole oikeusvaltio, vaan virkamiehiin ja poliittisiin päättäjiin halutaan vaikuttaa ihan lain suojaamana. Sitä kutsutaan myös nimellä ”maan tapa”, jolle halutaan jatkoaikaa ilmeisesti, jotta ehditään miettiä, miten tapaa jatkettaisiin sittemmin lakia kiertämällä.

Suomi venkoilee lain hyväksymisen kanssa kolmen vuoden jaksoissa, eli pyytää EU:lta aina uusia lykkäyksiä, jotta maan tapa saisi rauhassa jatkua. 17 vuotta on saatu lykättyä lakia ja viimeinen venytys on vuoteen 2021.
Ja edelleenkin: ”vaikutusvallan kauppaaminen ei ole Suomessa rangaistavaa”.

”Enemmistö lausuntojen antajista kannatti uuden rikosnimikkeen säätämistä. Sitä vastusivat selvästi vain Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Asianajajaliitto ja vaalirahalainsäädäntö kehittämässä ollut ministeri Lauri Tarasti.”
Eipä tuo vastustajien lista ole yllätys suinkaan.

Viro, Norja ja Ruotsi ovat osanneet säätää lain mutkitta, Suomi ei näytä laillisuuteen ja oikeuteen pystyvän, tai edes sitä haluavan. Laittomasti asiat sujuvat paljon mukavammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti