Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

EU-vaalit on tulossa mutta kansa ei ole ollut asiassa aktiivinen. Miksi?

Vastaus Timo Harakan kirjoitukseen HS. Mielipide 10.11.2013

Toimittaja kirjailija oli huolissaan vähäisestä kiinnostuksesta EU-vaaleihin ja vähäisestä aikaisemmasta äänestysaktiivisuudesta. Aihetta varmasti on mutta mikään ei saa kansalaisia vakuuttuneeksi, että EU:ssa asiat jotenkin osataan hoitaa paremmin kuin täällä Suomessa. Harakka mainitsee myös, että komissio heijastaa (edustaa) myös huonosti poliittista kirjoa eli se puoltaa pahasti oikealle eli rahanvaltaa.

Toisena näkökantana Harakan huolenaiheena olevaan eurokriisin asiainhoitoon, EU ei myöskään anna kaivattua oikeusturvaa kansalaisilleen jäsenmaissa tapahtuvaa oikeusmurhaa vastaan. Tämäkin saattaa johtua tuosta Harakan mainitsemasta oikealle puoltamisesta. Rahakkaammat saavat ”ostettua” myös enemmän ”oikeutta”. Ostoksella viittaan sosiaaliseen korruptioon.

EU:n Ihmisoikeustuomioistuimen (ECHR European Court of Human Rights) vaikutus ja vakuuttavuus näyttää kuihtuvan kuin pyy maailmanlopun edellä. Suomalainen suodatinjärjestelmä tulee ennakkosensuroimaan valtaosan valituksista v.2014 alusta. Tehokkaasti se on tehnyt sitä jo nyt edellisen ”versionsa” aikana Suomen asiaa hoitavien virkamiesten ansiokkaalla avustuksella. Näin on saatu Suomesta lähtevien ja EU:n saapuneitten valitusten saldoa kutistettua. Olisihan se häpeäksi näyttää Euroopalle totuus Suomen oikeuslaitoksen alennustilasta.

Olen löytänyt myös valitettuja tapauksia joiden aineisto on epäselviksi jääneissä olosuhteissa laitettu silppuriin, vaikka ne on ECHR:issä vastaanotettu ja otettu jo prosessiin.

On myös nähty, että ECHR ei pysty tuottaman oikeudenmukaisia päätöksiä sekään, johtuen virheellisesti kootusta tuomarikunnasta. Tahallisestiko? Kun porukka valitaan henkilöistä joilla ei ole kyseisen suomalaiskansallisen oikeusalueen kompetenssia, tulos on aivan varmasti suomesta tulleen päätöksen siunaaminen, koska muutakaan ei osata asiasta sanoa. Näin on saatu manipuloitua helposti sopivia päätöksiä mieleisiksi.

Olisihan sekin ikävä tahra nähdä ihan EU:ssa asti, kuinka lain vastainen ja rikollisin keinoin aikaansaatu omaisuudenriistotuomio on päässyt läpi kaikkien Suomen oikeusasteitten ja laillisuusvalvontaelimien. Koko joukko virkamiehiä on osallistunut samaan rikokseen olemalla korjaamatta sitä ja osallistumalla sen peittelyyn kieltäytymällä käsittelemästä asiaa. Yksi ainut virkamies (joka hänkin ensin painostuksen alla antoi väärän lausunnon) on osoittanut suoraselkäisyytensä eroamalla tehtävästään. Hän myös jälkikäteen sanoutui irti väärästä lausunnostaan mutta se ei auttanut asiaa, koska asia oli jo siihen mennessä ehditty käsitellä ja vahinko oli jo tapahtunut.
Hävettää tunnustaa, että asun sellaisella oikeusturvalla varustetussa maassa.

Tuollainen ei oikein vakuuta äänestäjiä myöskään EU:n erinomaisuudesta ihmisoikeuksien turvaajana tai sinne valittavien henkilöiden kunnollisuudesta. Olisi korkea aika osoittaa kansan mielipide boikotoimalla EU vaaleja.

Koska tätä mielipidekirjoitusta ei julkaista Helsingin sanomissa, tuossa ”puolueettomassa” sanomalehdessä, julkaisen sen täällä verkossa.

P.S. Johannes Koskinen ei ole vastannut lähettämääni kirjeeseen. Odottelen mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti