Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2013

Johannes Koskisen historiaa Lehikoisen oikeustapauksessa

Johannes Koskisen vaitonaisuus nykyisessä tehtävässään perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana saattaa juontaa juurensa historiaan jossa hän on kohdannut tämän saman oikeustapauksen (oikeusministeriössä) ja jättänyt tai ainakin siunannut sen jättämisen käsittelemättä. Jospa hän viimeinkin avautuisi aiheesta ja oikaisisi osallisuutensa asiaan purkamalla laittoman oikeusasiamiehen päätöksen ja laittoman oikeusministeriön päätöksen
Koskinen oli oikeusministerinä (siis oikeusministeriössä) Lipposen toisessa hallituksessa 1999–2003, Johannes Koskinen tuli tunnetuksi oikeusministerikaudellaan siitä, että kommentoi ja kritisoi suorasanaisesti konkreettisissa oikeusjutuissa annettuja tuomioistuimien ratkaisuja ja kehotti joissakin tapauksissa hävinnyttä osapuolta jopa valittamaan tuomiosta. Näin ei kuitenkaan käynyt jostain syystä seuraavassa tapauksessa joka tuotiin hänen päätäntävaltansa alle.
26.4, 10.5, 17.5. ja 22.5.2000 Oikeusministeriölle tehty kantelu. OIKEUSMINISTERIÖ Osakeyhtiö Etelätuonti
VIITE: kirjeenne 26.4, 10.5, 17.5 ja 22.5.2000 ASIA: vahingonkorvaus ym. 25.5.2000 1424/75/2000 0M
Oikeusministeriön (oikeusministerinä siis Johannes Koskinen) päätös on myös hyvin erikoinen. Oikeusministeriö kertoo puuttuvansa vain ilmeisen virheellisiin viranomaisen toimiin. Mikä mahtaa sitten olla "ilmeisen virheellistä", jos kyseessä oleva tuomio ei sitä ole?
Päätökseen sisältyy mm. erääässä valitetussa tuomiossa olevan asiakirjamanipulaation siunaaminen (rikos),  sekä tuomarin sidonnaisuus vastapuolen edustajiin. Erityisesti vastapuolen asianajaja on osoittautunut erinomaiseksi verkkopeluriksi tätä samaa oikeustapausta junaillessaan eri oikeusasteissa.
Vastapuolelta löytyy myös muita vaikuttajia mm. silloisen STK:n pääjohtajan (vuorineuvos Stig Hästö) veli istui vastapuolella AsOy:n hallituksessa. Hän on jo henkilökohtaisesti pyytänyt osuuttaan Lehikoisen väärinkohtelussa anteksi vuonna 2008 mutta se ei pelkästään auta, koska oikeuden tekemää virheellistä päätöstä ei ole saatu toistaiseksi purettua. Häntä voidaan lohduttaa sillä, että vääryydellä aikaan saatu tuomio ei saa "hautarauhaa", eikä ihmisoikeusrikkomus (omaisuudenriisto) vanhene koskaan.
Tästä likaisesta oikeusfarssista ja sen peittelystä julkaistaan kirja, kun oikeustiet on käyty loppuun, kaikkinen nimineen, joten seuratkaa tätä Blogia aiheesta "Etelätuonnin oikeustaistelu".
Blogilla on tällä hetkellä yli 2000* lukijaa. Vähän mutta paljon ja uskon nimien esiintuomisen tuovan runsaasti kiinnostuneita lisälukijoita.

(*lukijamäärä on nyt 17.1.2017 n. 18.000 ja koko tapauksen verkkoviestinnällä on tällä hetkellä n. 38.000 lukijaa. Lukijoita on Suomen lisäksi ympäri maailmaa, sen mahdollistaa selainten käännösohjelmat ja eri maiden kävijämäärät kertoo lokitiedot)






3 kommenttia:

  1. Päivitys lukijasaldoon. se on nyt (17.12.2013) tässä blogissa 2 395. Kaikenkaikkiaan Lehikoisen tapauksen verkkokirjoituksia on seurattu 20650 lukijan voimin. Kuten tuolla toisaalla olen maininnut, tuolla määrällä äänestäjiä pääsee jo eduskuntaan. Ensi vuoden puolella julkaistava kirja saannee runsaasti enemmän lukijoita, koska siinä kaikki, tähän laittomaan oikeustapaukseen ja sen peittelyyn, sekaantuneiden nimet kirjoitetaan auki.

    VastaaPoista
  2. Lehikoisen tapauksesta kiinnostuneiden lukijoiden määrä on kasvanut tähän mennessä n. 25 000:een.
    Kiinnostus ei tunnu laantuvan, pikemminkin se lisääntyy. Kansalaiset haluavat tietää kuinka Suomen oikeuslaitoksen hyvävelitoiminta tuottaa laittomia päätöksiä ja haluavat tutustua sen kyseenalaisiin toimintatapoihin "tuomarin harkintavallan" ja oikeusvalvontaviranomaisten suojaamana. Oikeuslaitoksen ns. "harmaan linjan" toiminta on osoittaurtunut järkyttävän kattavaksi yli koko järjestelmän. Toiminnassa näkyvät olevan myös jotkut poliitikot mukana.

    VastaaPoista
  3. Lukijamääräpäivitys 2.3.2017
    Lehikoisen tapauksella on nyt yli 69.600 lukijaa. Jos tätä menoa jatkuu, lukijamäärä ylittää tänä vuonna 100.000. Aika paljon julkisuutta ja edelleen ympäri maailman, ei ainoastaan Suomessa. Oikeuden kirjaamosta välitettiin (joskus taannoin) viesti, että ette te tule koskaan saamaan oikeutta täällä Suomessa, teidän täytyy hakea se muualta. Katsotaan löytyykö oikeutta ja mistä.

    VastaaPoista