Sivut

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Lähetin ystävällisen kirjeen Oikeusministerille

4.3.2013 16:53, Hannu Kuukkanen kirjoitti:

Hyvä Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson

Tiedän, että oikeusministeri on poliittisesti sitoutunut ja joutuu toimimaan poliittisessa ohjauksessa mutta hänellä on ainakin yksilönvapauteen perustuva oikeus lausua mielipide asiasta.

Siksi rohkenen kysyä rouva ministeriltä, miksi oikeusasiamies on suojellut korkeimpien oikeusasteiden tuomareita, joista toinen on tehnyt virkavirheen (rikoksen) ja toinen suojelee edellistä. Tämä kuulostaa lainkuuliaisen kansalaisen korvissa ennemminkin Italialaiselta käytännöltä kuin Suomalaiselta. Asiasta löytyy kiistaton todistusaineisto oikeudenkäyntipöytäkirjoina.

Uskallan toivoa, että asia ja käytäntö olisi muuttunut ajan ja henkilöiden myötä.

Oikeustapaus lyhyesti:

Raastuvanoikeus tuomitsi asian oikeudenmukaisesti mutta hovioikeus ja korkein oikeus muutti tuomion kokonaan päinvastaiseksi ja ko kielsi valitusluvan.

Muutetussa tuomiossa on rikottu mm. useita EIS:n artikloja vastaan:

> > > > 6 artikla (1) Tuomari ei ollut selkeästi puolueeton. Tuomarilla oli todistettavissa oleva henkilökohtainen etu asiassa

> > > > 13 artikla Tuomio ei perustunut mihinkään lainkohtaan, tuomiot olivat enemmän tai vähemmän näennäisiä ja perusteluiltaan hataria, perustelu sisältää myös yhtiöjärjestyksen tekstin väärennöksen. Tuomion perusteluteksti osoittaa myös välinpitämättömyyden lukea oikeuskäsittelyä varten luovutettua tausta-aineistoa tai sen jättämisen huomiotta.

> > > > 14 artikla Asunto Oyn asukkaita ei ole kohdeltu tasapuolisesti (toiset osakkaat hyötyvät yhdeltä osakkaalta riistetyn yhtiöjärjestyksen mukaisen omistusoikeuden ansiosta)

> > > > 26 artikla Jatkuva omistusoikeuden rikkomus. Viranomaiset eivät ole ryhtyneet toimiin palauttaakseen laillisen oikeuden omaisuuteen

Tapaus sisältää myös muita oikeudenkäyntivirheitä ja viranomaisten tekemiä virheitä ja viranomaistahojen suojelua.

Euroopan ihmisoikeustuomiokunnalta on olemassa myönteinen alustava päätös mutta Suomessa ei ole keinoja laittaa sitä täytäntöön. Kysymykseni oli:

Voiko ja saako Suomen korkeimmat tuomioistumet tehdä yhdessä, rankaisematta tai edes oikeisematta, tuomion joka tarkoittaa omaisuuden suojan rikkomusta ja sitä kautta loukata ihmisoikeuksia?

Kunnioitten ja ystävällistä vastaustanne odottaen: Hannu Kuukkanen

(kirje päättyi)

(Sen verran pöljä olen, että odottelen asiallista vastausta.)

18.3.2013 Ei vastausta tähän päivään mennessä Oikeusministeriöstä. Ei edes tietoa, onko kirje vastaanotettu? Yleensä tämanlaatuiset kirjeet pyritään kuitaamaan edes vastaanotetuksi.

1 kommentti:

  1. Lähetin uuden kirjeen Oikeusministerille, jossa lupasin julkaista sen mikäli siihenkään ei tule vastausta.
    Jos Oikeusministeriöä ei kiinnosta kansalaisen huoli kansalaisten oikeusturvasta, mikä sitä sitten kiinnostaa? Julkaisen myös blogia Oikeusministeriön omilla sivuilla näine kysymyksineni. Kovin on sielläkin hiljaista.
    https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Hankkeet/Suomi_oikeusvaltioksi/Missa_on_tuomarivalan_kunnioitus_ja_amma%2826977%29

    VastaaPoista