Sivut

torstai 28. maaliskuuta 2013

Onko laillista, että istuva hovioikeuden presidentti avustaa vastapuolen prosessia ? sekä antaa ennakkoon tuomion ko. prosessissa, jota asiaa ei ole viety edes käräjäoikeuden käsittelyyn ? Tämä on faktaa Suomessa !

Missä on tuomarivalan kunnioitus ja ammattieettisyys ?

Naapurimaassa Virossa tämänlaisesta menettelystä kahdeksan tuomaria menetti virkansa ! Ei Suomessa !

Tämän yllä olevan tekstin laati Hannu Lehikoinen, koskien omaa oikeustapaustaan AsOytä vastaan.

Tämä ei ole katteetonta oikeuden edustajien tai oikeuden päätöksen panettelua, vaan perustuu todellisuuteen ja verkossa esillä oleviin asiakirjoihin.

Koska Suomessa herätään tähän ilmeiseen epäkohtaan, että oikeuslaitos ei kaikissa tapauksissa toimi kuten sen tulisi. Oikeusasiamies on aikaansaamaton, samoi EU:n Ihmisoikeustuomiokunnan päätökset eivät tule voimaan Suomessa, mikäli oikeus (se jonka virhe on EUssa oikaistu) ei halua oikaisua toteuttaa.

Taustamateriaali osoitteessa: http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS

Tuomareille muistutukseksi:

TUOMARIN VALA

TUOMARIN VALA

Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja Suomen lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta. Älköön kukaan tuomarinvirkaan ruvetko, ennen kuin on näin vannonut.

Oikeudenkäymiskaari 1 :7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti