Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Avoin kirje Herra Valtakunnan Oikeuskanslerille



Arvoisa Oikeuskanslerimme. Haluaisin kysyä Teiltä perustuslain suojasta
tavalliselle suomen kansalaiselle.

Ottaisin esimerkin Perustuslain 118§ luvun sisällön tarkasteluun.
Laki edellyttää, että virkamies vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta. Hän on myös vastuussa sellaisesta monijäsenisen toimielimen päätöksestä, jota hän on toimielimen jäsenenä kannattanut.
Esittelijä on vastuussa siitä, mitä hänen esittelystään on päätetty, jollei hän ole jättänyt päätökseen eriävää mielipidettä!

Tämä on mielestäni painavaa tekstiä ja varmasti tämän lain 118§ sisällön hyväksyy jokainen Suomen kansalainen !

Suurin huolenaihe on virkamiesten ammattieettisyys. Mistä löytyy lakia kunnioittava tuomioistuimen jäsen, jolla on korkea moraali ja ammattietiikka?
(Edellytyksellä, että hänen ei myöskään tarvitsisi pelätä korkeammassa asemassa olevan tuomioistuimen jäsenen kostoa, lain ohittavaa tuomiota valmisteltaessa. Puhumme oikeuslaitoksesta jossa on nyt mahdollista, että näin tapahtuu).

Herra Oikeuskansleri, Teillä on valta ja velvollisuus puuttua virkamiehen lainvastaisiin tuomioihin ja päätöksiin. Tehkää niin!

”Henkilökohtaisesti voin kertoa kokemuksesta Teille, että minä olen saanut alioikeudesta lakia kunnioittavia oikeita  päätöksiä. Ne ovat kuitenkin hovi- ja korkeimmassa oikeudessa kumottu ja heidän menettelynsä ovat johtaneet perustuslain vastaisiin tuomioihin ja päätöksiin sekä ihmisoikeusloukkauksiin! (Millainen oikeuslaitos mahdollistaa tämän?)

Missä kohtaa Suomen oikeuslaitoksessa on vikaa, että virkamies ei noudata lakia. Eikö heillä ole pelkoa työpaikan menettämisestä? Vai eikö laillisuusvalvonta koske valtion virkamiestä? Vaikutelmaksi on jäänyt, että se pikemminkin suojelee virheen tehneitä.
Mielestäni olisi parempi tuomioistuin laitoksen saneeraus.
KKO:n entinen presidentti ehdotti 1990 luvulla vahvaa alioikeutta. Hän katsoi, että prosessit ovat Suomessa pääosiltaan riita-asioita 85%.

On iljettävää  käydä kanslia tason oikeutta 30vuotta eikä loppua prosessille näy!
Täytyisi ymmärtää, että vain rehellisyys vie kehitystä Suomi Oy:ssä eteenpäin.”

Näin kertoo pienyrittäjä Hannun Lehikoinen oikeustapauksensa käsittelystä ylemmissä oikeusasteissa. Hän lisää vielä, että:
" Raamatusta löytyy Jeesuksen sanat; Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
Tämä voisi olla hyvä ohje tuomareille, jos se ymmärretään laajemmin kuin: hovioikeuden kahvila, golf-kerhot tai muut hyväveliseurat.
Viitteenä oikeuskäsittelyaineisto: http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS

Julkinen Kiitos YLEN TV-toimittaja Päivi Happoselle. Tekemäsi työ on arvokasta nyky-Suomessa! Olet tuonut esille oikeuslaitoksemme heikon tilan, jota aiemmin kukaan muu ei ole uskaltanut asettaa kyseenalaiseksi seurausten pelossa.

Vastaavan sisältöinen kirje on lähetetty myös oikeuskanslerin sähköpostiin mutta mitä luultavimmin siihen ei vastata, koska asia on oikeuskanslerille erittäin kiusallinen ja niin totta.
Edeltäjänsä tekosiin häneltä tuskin löytyy mielenkiintoa puuttua.
Toimittanut: Hannu Kuukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti