Sivut

torstai 9. lokakuuta 2014

Ihmisoikeustuomioistuimen toiminta on turvattava



”Ihmisoikeustuomioistuimen toiminta on turvattava”
Otsikolla kirjoitti Euroopan neuvostossa toimiva suurlähettiläs Pekka Hyvönen Helsingin sanomissa 24.7.2014.

Tähän otsikkoon asti olen Hyvösen kanssa samaa mieltä mutta Hyvösen tekstin jatkossa seuraakin hirveitä.

”Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) uhkaa hukkua valituksiin. Ongelman ratkaisemiseksi on harkittava yksittäisten kansalaisten valitusoikeuden rajoittamista”

Onko Hyvönen ihan tosissaan? Kannattaako Hyvönen oikeuslaitoksen kautta toteutettavaa oligarkiaa jossa yksilön oikeudet annetaan vapaasti poljettaviksi?
Hyvönen puhuu aiheestaan EU-laajuisesti mutta Suomen osalta tilanne on jo nyt hälyttävä.

Jo nyt Suomessa seulotaan valituksia EIT:iin ankaralla kädellä. Vain 5% valituksista pääsee EIT:iin. Hylkyperusteet olisi syytä tuoda julkisuuteen, koska tuollainen määrä (95%) hylkäyksiä, kertoo jonkinlaisesta oireesta, kun valituksia on ollut kaiken kaikkiaan käsittelyssä jatkuvasti n.300 kpl. Eikö Suomen oikeuslaitoksen olisi ihan ensisijaisesti katsottava, mikä on johtanut oikeuslaitoksen päätöksistä valittamiseen tuollaisissa määrin?

Päivi Happosen (YLE) asianajajien keskuudessa suorittama tutkimus osoittaa, että oikeuslaitoksen tuomareitten ja päätösten taso on se alku ja juuri. Puolueellisuus ja osaamattomuus.
Jospa Hyvönen aloittaisikin suomimisen siitä päästä ja vasta sen jälkeen ryhtyisi murentamaan yksityisen kansalaisen oikeusturvaa. Oikeusturva on jo nyt niin hataralla pohjalla, että seuraava askel on oikeuslaitoksen kautta toteutuva avoin oligarkia (nyt oikeus-oligarkia on peiteltyä). Emme suurestikaan poikkea parjatuista Venäjän oikeuskäytännöistä.

-------------TAUSTA-AINEISTOA------------

 2.10.2014 EIT: Valituksen seulominen ilman perusteluita hovioikeudessa loukkasi EIS 6 artiklaa.
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tänään antanut ensimmäisen langettavan tuomion siitä, miten oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin edellyttää perusteltua ratkaisua myös hovioikeudessa valituksen käsittelyssä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) toimitti Suomen hallitukselle vastinetta varten 21 uutta valitusta vuonna 2013. Ratkaisuja tuomioistuin antoi Suomea koskien 33 tapauksessa. EIT:ssä eri käsittelyvaiheissa on jatkuvasti noin 300 Suomea koskevaa valitusta. Suurin osa (noin 95 %) kaikista EIT:een tehdyistä valituksista jätetään syystä tai toisesta tutkittavaksi ottamatta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti