Sivut

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Saako suomalainen EIT:ssä vielä oikeutta vuonna 2014?

On erittäin mielenkiintoista seurata kuinka Suomen uusi EIT-valitustenkäsittely toimii nyt vuonna 2014.
Ja näinhän se sitten toimii:

http://www.asianajajaliitto.fi/viestinta/oikeudellisia_uutisia/kansainvaliset_tietolahteet
 2.10.2014 EIT: Valituksen seulominen ilman perusteluita hovioikeudessa loukkasi EIS 6 artiklaa   

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tänään antanut ensimmäisen langettavan tuomion siitä, miten oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin edellyttää perusteltua ratkaisua myös hovioikeudessa valituksen käsittelyssä.

Tämä edellisen tapainen perusteeton ratkaisu hovioikeudessa ei ole mitenkään uutta Suomessa. Vertaa oikeustapaus Lehikoinen/Etelätuonti vastaan Asuntoosakeyhtiö Lauttasaarentie 4 ja tuomarin puolueellinen "harkintavalta" (valitsemaansa suuntaan).
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS

Lehikoisen tapauksessa perustelemattoman ratkaisun EIT tuomio oli vain asian vesittävä, koska istuvalla kokoonpanolla ei ollut asiassa riittävää kompetenssia tapauksen ratkaisemiseksi mutta edes perusteettomaan tuomioon ei puututtu tuolloin. Siinä EIT on nyt edistynyt.


Ja kylmää kyytiä Suomen oikeuslaitokselle seuraa:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=204925&culture=fi-FI
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) toimitti Suomen hallitukselle vastinetta varten 21 uutta valitusta vuonna 2013. Ratkaisuja tuomioistuin antoi Suomea koskien 33 tapauksessa. EIT:ssä eri käsittelyvaiheissa on jatkuvasti noin 300 Suomea koskevaa valitusta. Suurin osa (noin 95 %) kaikista EIT:een tehdyistä valituksista jätetään syystä tai toisesta tutkittavaksi ottamatta.

JA vertailun vuoksi, kuinka asioita hoidetaan sitten Ruotsissa?
Jos oikeutta haluaa, kannattaa ehdottomasti muutta sinne.


http://www.asianajajaliitto.fi/viestinta/oikeudellisia_uutisia/kansainvaliset_tietolahteet
 25.9.2014 Ruotsille ensimmäinen langettava tuomio pitkään aikaan EIT:sta   
http://www.asianajajaliitto.fi/viestinta/oikeudellisia_uutisia/kansainvaliset_tietolahteet/ruotsille_ensimmainen_langettava_tuomio_pitkaan_aikaan_eit_sta.8178.news
Euroopan ihmisoikeustuomiostuin (EIT) on tänään antamassaan tuomiossa Karin Andersson and Others v. Sweden (no. 29878/09) katsonut, että valittajien oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin oli loukattu, kun heidän valituksiaan koskien rautatien rakentamista heidän mailleensa ei käytännössä tutkittu.

Heija Sverige!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti